fbpx
Skip links

érdekérvényesítés

Folyamatosan keressük azokat az együttműködési lehetőségeket, melyeken keresztül több évtizedes szakértelmünket a roma érdekképviselet javára fordíthatjuk. Ezeknek az együttműködéseknek a keretében rövid- és hosszú távú fizetett gyakornoki pozíciókat és munkalehetőséget kínálnunk diákjainknak.


Hosszú távú célunk, hogy a roma fiatalok tapasztalatot és tudást szerezzenek a közösségeiket érintő legfontosabb kérdésekben, így különösen a kutatások, közpolitikai elemzések, az érdekérvényesítés és a közösségszervezés területén.

Gyűlöletbeszéd elleni fellépés

A PECAO (Peer Education to Counter Antigypsyist Online Hate Speech) elnevezésű projekt a romaellenes online gyűlöletbeszéd elleni fellépést tűzte ki célul, tíz nemzetközi civil szervezet országonként öt roma aktivista részvételével.

Részletek a programról

Ifjúsági Garancia Program

A Romaversitas Alapítvány és a Budapest Institute közös projektjében feltérképeztük, hogy milyen hatékonysággal érte el az európai uniós kezdeményezésre létrehozott Ifjúsági Garancia (IG) Program a roma fiatalokat. Megvizsgálatuk, hogy milyen lehetőségei vannak a rendszernek, hogy hatékonyabban érje el a fiatalokat, és sikerüljön őket visszavezetni a tanulásba vagy integrálni a munkaerő-piacra.

Részletek a programról

Diákjaink saját kezdeményezései

A Romaversitas olyan közösség, ahol nemcsak életre szóló barátságok, hanem meghatározó szakmai kapcsolatok is születnek. Olyan inspiráló környezetet biztosítunk, ahol a diákok és a friss diplomások bátran ötletelhetnek, és munkatársainktól, szakértőinktől szakmai segítséget is kapnak elképzeléseik megvalósításához.

Fényhozók program > ROMIT > Habiszti blog

Részletek

Keltető program

Keltető programunk keretében diákjaink számára anyagi és szakmai támogatást nyújtottunk saját ötleteik megvalósításához és továbbfejlesztéséhez.

Kenyeres projekt > Genderfluid Fashion Show 2018 > Contextus > Fényhozók Bakson 

Részletek