fbpx
Skip links

Keltető program

Keltető programunk keretében diákjaink számára anyagi és szakmai támogatást nyújtottunk saját ötleteik megvalósításához és továbbfejlesztéséhez.

KENYERES PROJEKT

Jézus kenyere, pászka, bodag, pita… A kovásztalan kenyerek sora nagyon különböző, de az alapanyagok mégis nagy hasonlóságról árulkodnak. A bemutatott ételeken keresztül néhány romaversitasos és MOME-s diák  egy izgalmas mini projekt kereteiben mutatott rá a közös gyökerekre a gasztronómia nyelvén.

GENDERFLUID FASHION SHOW

A divatbemutató fő célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi nemek kérdésére, az LMBTQ kérdést fősodorba helyezze a divat eszközeivel.

Az esemény a Romaversitas öregdiákjai, Jónás Marianna és Máté Dezső, kezdeményezésére valósult meg 2018. július 6-án a Budapest Pride keretein belül. A Romaversitas Alapítvány az alapítás óta nagyon fontosnak tartja, hogy teret adjon az olyan kérdéseknek, mint az LMBTQ közösségek helyzete, vagy a társadalmi nemek, így az alapítvány munkatársai a kezdeményezőkkel együtt örömmel fogtak a projekt megszervezésébe.

A divatbemutató a Romani Design alapítóival, Varga Erikával és Varga Helénával, együttműködésben jött létre. A Romani Design alkotásokat a Romaversitas Alapítvány diákjai, igazgatónője, öregdiákjai, Ónodi Adél színésznő és transzaktivista mutatta be az eseményen.

CONTEXTUS

A ContextUs kulturális webzine megalapításának ötlete és koncepciója 2016 októberében pattant ki diákunk, B. Zetas Péter fejéből. Azóta a ContextUs ismertségre tett szert a szakmán belül és kívül is. A kulturális események népszerűsítése, művészek és művek bemutatása mellett fontos feladatának tekinti a romákkal szembeni sztereotípiák lebontását és a szolidaritás kifejezését, méghozzá konkrét akciókkal. Két alkalommal szervezett jótékonysági aukciót, amelyek során költők, írók és előadók, zenekarok kéziratai kerültek kalapács alá először a Romaversitas, majd a Csodalámpa Alapítvány javára. www.contextus.hu