fbpx
Skip links

A Romaversitas csapata

Hiszünk abban, hogy hosszú távon kell a roma fiatalok oktatásába fektetni, mert ez vezet fenntartható és széleskörű társadalmi változáshoz. Olyan minőségi oktatást biztosítunk diákjaink számára, amely segíti őket képességeik szabad kibontakoztatásában.           

Bogi

Fedorkó Boglárka
Ügyvezető igazgató

Emberi jogi szakértő, roma feminista aktivista vagyok. Az elmúlt 10 évben elsősorban nemzetközi szervezeteknél dolgoztam, többek közt migráció, emberkereskedelem, lmbtq jogok és oktatási esélyegyenlőség témákban. 10 évig segítettem továbbá a magyar-roma divatmárka, a Romani Design kommunikációját és fundraising tevékenységeit. 2020-ban négy társammal megalapítottuk az Ame Panzh (“Mi Öten”) roma kollektívát, mely közösségi adásaival újfajta, őszinte párbeszédet kezdeményez a magyarországi kisebbségeket érő kirekesztő gyakorlatokról. 2021-ben a csapatot a Társaság a Szabadságjogokért Szabad-díjára jelölték, 2022-ben pedig megkaptuk a Raoul Wallenberg díjat.

Büszke Romaversitas alumnaként tudom, mekkora szerepe van a Romaversitasnak a minőségi oktatáshoz való hozzáférés megteremtésében és egy támogató közösség létrehozásában. A Romaversitas évek életem meghatározó periódusa volt, és remélem diákjaink is így fognak visszaemlékezni a velünk töltött időre.

Hámori Zoltán portré, a Romaversitas részére, Budapest, Hungary, 5 January 2021.

Hámori Zoltán
Operatív igazgató

1980-ban születtem, mesterfokozatú egyetemi végzettséget 2004-ben, a Budapesti Corvinus Egyetemen szereztem politológus-közgazdász szakon, ahova azóta is külső előadóként kötődöm. Civil szervezeti karrieremet a Demokratikus Ifjúságért Alapítványnál kezdtem projekt koordinátorként. Később programvezetőként, majd 2009 és 2014 között ügyvezető igazgatóként segítettem az alapítvány munkáját. Ezt követően az Egyesek Ifjúsági Egyesület, majd a Sophianum Non-profit Kft. pénzügyi vezetőjeként tettem szert tapasztalatokra a civil szervezeti pénzügyek területén, mely ismereteimet később tanácsadóként kamatoztattam. 2014-ben hoztam létre társalapítóként a BeeTree Szakértői Csoportot, amely az elmúlt években több mint 20 civil szervezetet és társadalmi vállalkozást támogatott szervezetfejlesztési tanácsokkal, kíséréssel, képzéssel. A Romaversitas Alapítványhoz 2018-ban csatlakoztam pénzügyi vezetőként, 2020 óta vagyok a szervezet operatív vezetője.

Paskó Ildi portré, Romaversitas, Budapest, Hungary, 7 January 2021.

Paskó Ildikó
Oktatási igazgató

Szociális munka és szociológia szakon végeztem. Korábban dolgoztam a Beszélő című hetilap és a TASZ munkatársaként, szabadúszóként pedig részt vettem több esélyegyenlőséggel és oktatással kapcsolatos kutatásban és projektben. A Romaversitas Alapítványhoz 2006-ban csatlakoztam, ma az alapítvány oktatási programjait vezetem.

Jakab Mária, a Romaversitas részére, Budapest, Hungary, 5 January 2021.

Jakab Mária
Pénzügyi koordinátor és programasszisztens

Köteles Gyöngyi portré, Romaversitas, Budapest, Hungary, 8 January 2021.

Köteles Gyöngyi
Mentor és coach

proba

Horváth Zsolt
Kommunikációs menedzser

Sófalvi Tímea (Mumus) portré, Romaversitas, Budapest, Hungary, 8 January 2021.

Sófalvi Tímea
Mentor és coach

Törley Kata portré, Romaversitas, Budapest, Hungary, 7 January 2021.

Törley Kata
Továbbtanulási tanácsadó

Kuratóriumunk 

  • dr. Dinók Henriett (elnök)
  • dr. Brassói Vivien
  • Horváth Aladár
  • Dr. Horváth József
  • Józsa Márta
  • Kóczé Angéla
  • Szőke Sándor