fbpx
Skip links

IRÁNY A KARRIER!

PROGRAM

Magyarországon egy roma fiatalnak rengeteg problémával kell megküzdenie, amint kilép a munkaerőpiacra érettségi vagy egyetemi diplomaszerzés után.

Több éves tapasztalatunk szerint a munkaerőpiaci képzések, a közösségi támogatás és a roma fiatalok rezilienciájának megerősítése, a szakmai gyakornoki lehetőségek együttesen támogatják a diákokat abban, hogy magabiztosabb, felkészültebb pályakezdőként, szakmai munkatapasztalattal a hátuk mögött indítsák karrierjüket.

Miből áll a program?

Mentorálás

Diákjainknak egyéni igényeik alapján mentort biztosítunk: a sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberek karriertervezésben, álláskeresésben, a hosszú távú célok pontosításában segítenek. A személyes figyelem az oktatási tevékenységünk egyik alapértéke.

Gyakornoki lehetőségek

Diákjainknak fizetett, szakmájukba és egyetemi szakjuknak megfelelő gyakornoki helyet biztosítunk, hogy releváns munkatapasztalatot szerezzenek és pályakezdésükkor már munkatapasztalatot tudjanak felmutatni.

Nyelvi felkészítő órák

A nyelvtudás alapvető jelentőséggel bír hallgatóink életében. Fontos a versenyképesség szempontjából, a nyelvvizsga pedig a diploma megszerzéséhez alapkövetelmény. Hallgatóinknak éppen ezért kiscsoportos angol felkészítő órákat biztosítunk.

Romver vasárnap

Havonta egyszer egész napos programot szervezünk. Előadások, készségfejlesztő tréningek, találkozás a Romaversitas öregdiákjaival és a felsőoktatásba készülő fiatalokkal – a diákjaink megtapasztalják a csoportmunka fontosságát és hasznát, átélik roma identitásukat, és megtanulják egymást támogatni a saját és közösségeik céljainak elérésében.

CV klinika és állásinterjúra felkészítés

Ha diákjainknak személyre szabott segítségre van szüksége, összekötjük vállalati partnereinkkel, aki segít a felkészülésben az álláskeresésre vagy interjúra.

Ösztöndíjak

Hallgatóink kutatási ösztöndíjban részesülnek. Az ösztöndíj lehetővé teszi számukra, hogy tanulmányaikra koncentrálhassanak, és minél inkább megélhessék életüknek azt a különleges időszakát, amelyet az egyetemen töltenek.

 

Mentálhigiénés tanácsadás

Önkéntes szakemberek segítségével támogatjuk diákjainkat a diplomás szakemberré válás felé vezet úton.