fbpx
Skip links

Diákjaink

A diákjaink sokfélék, legtöbben ők az első diplomások a családban, de második vagy harmadik generációs értelmiségi fiatalokkal is együtt dolgozunk 15-30 év között. Több száz roma diákot támogattunk már diplomájuk megszerzésében, karrierindításukban és közösségi programok során identitásuk erősítésében. A Romaversitas számtalan jól képzett szakembert adott a magyar társadalomnak.

Ösztöndíjasunk volt például Dr. Kállai Ernő kisebbségkutató, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok volt országgyűlési biztosa, Dr. Orsós Zsuzsanna rákkutató biológus, Csányi Sándor színész, dr. Brassói Vivien nemzetközi emberi jogi szakértő.

kesz3

“A Romaversitas diákjaként volt lehetőségem a roma polgárjogi mozgalom nagyjaival, elismert művészekkel és a roma hagyományokat, történelmet és kultúrát reprezentáló, képviselő civil szektor szereplőivel is megismerkedni.”

Dezdemóna

“A legfontosabb az volt, hogy angolból kilenc hónap alatt A1-ről B2-re jutottam. Bár nem szeretem az online életet, az angol órák az online térben viccesebbek voltak, nagy volt az összetartás.”

Zsolt

image0

“Az alapítvány által sikerült betekintést nyernem abba, hogy a roma civil mozgalom nagyjai hogy és milyen akadályokkal szembesültek, míg nekünk a következő generációnak kitaposták az utat.”

Amarillisz

.

Z6B_0427 (1)

“Jó egy olyan közösség tagja lenni, ahol bármiről beszélhetünk, olyan értékes, közös munkálataink, projektjeink vannak, amik nagyon motiválóak lehetnek akár más roma fiataloknak is!”

Ezékiel