fbpx
Skip links

Ügyvezető igazgatót keres a Romaversitas Alapítvány

Dolgozz egy igazságosabb társadalomért!

Vezetőként Magyarország legrégebbi roma oktatási szervezetének növekedését és több száz roma fiatal minőségi oktatáshoz való hozzáférését befolyásolhatod. Munkádat egy aktív, támogató kuratórium és elkötelezett, anti-rasszista, több évtizednyi össztapasztalattal rendelkező stáb segítségével végezheted.

A Romaversitas Alapítvány 1996-os alapítása óta támogatja a roma fiatalok oktatását. A Romaversitasnál hiszünk abban, hogy hosszú távon kell az oktatásba fektetni, mert ez vezet a fenntartható és széleskörű társadalmi változáshoz.

Az oktatás az első számú eszköz a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentésére. Ezt nem csupán oktatási programunkban valljuk, de érdekérvényesítő és közpolitikai elemző tevékenységünk során is.  A Romaversitas az oktatás segítségével, diákjai sikerein keresztül és az általuk alkotott értelmiségi réteg segítségével formálja a romákról szóló narratívákat.

Elvárt készségek és tapasztalat

Stratégiai gondolkodás 

Tudással és tapasztalattal bírsz a stratégiai vezetés területén, képes vagy a nagy célok meghatározása mellett a napi működésben is részt venni.

Adománygyűjtés 

Van tapasztalatod az adománygyűjtés és kommunikáció területén, különösen a nemzetközi pályázatok írásában és nemzetközi donor kapcsolatok ápolásában.

Háttér 

A karrier döntéseidben fontos szerepet játszott a társadalmi igazságosság, oktatás, érdekérvényesítés, emberi jogok és aktív állampolgárság. Előnyt jelent, ha részese voltál roma támogatási programnak.

Szakmai tapasztalat 

Tudással és tapasztalattal bírsz a stratégiai vezetés területén, képes vagy a nagy célok meghatározása mellett a napi működésben is részt venni.

Képviseleti feladatok 

Komfortosan érzed magad képviseleti feladatok ellátásban, legyen szó közösségi találkozókról, média képviseletről vagy érdekérvényesítésről, mind magyar, mind angol nyelven szóban és írásban.

Kuratórium és stáb 

Vezetőként nem okoz problémát a kuratóriummal való együttműködés és egy részvételi alapon működő stábbal való közös munka.  

Pozíció leírása:

A Romaversitas Alapítvány új ügyvezető igazgatót keres, aki stratégiai és részvételi alapú vezetési készségeivel és szakértelmével hozzájárul a szervezet további növekedéséhez.

Az új vezető a kuratórium felügyelete alatt átlátja és irányítja a szervezet fő stratégiai területeit  – szervezeti stratégia, szakmai program, kommunikáció és fundraising, pénzügy és HR. A szervezet pozitív és növekvő fázisban van, és új vezetőként a kialakított stabil rendszer felügyelete mellett lehetőséged lesz befolyásolni a szervezet oktatási és érdekérvényesítő tevékenységének jövőbeli irányait.

A mandátumod legfontosabb elemei:  adománygyűjtési feladatok első sorban core fundingra fókuszálva, az új szervezeti stratégia kialakítása a saját víziód, a kuratórium alapelveinek, és a stáb szakmai véleményének figyelembevételével.

A pozíció erősen kapcsolati alapú, hiszen a legfőbb érintettek és támogatók mellett, a stábbal és kuratóriummal való kapcsolatot is ápolnod kell.

A működési és stratégiai feladatok ellátására egy önreflektív, empatikus ügyvezető igazgatót keresünk, akinek munkáját áthatja az anti-rasszista gondolkodásmód, és aki szem előtt tartja a roma közösséget érő rendszerszintű megkülönböztetés meglétét és annak hátteréről és következményeiről naprakész tudással rendelkezik.

Ha szívesen látnád el az ügyvezetői feladatokat, de úgy érzed nem minden szempontnak felelsz meg, ez esetben is bátorítunk, hogy oszd meg velünk önéletrajzodat.

Mindezért cserébe versenyképes fizetést ajánlunk. A pozíció ellátása nem helyhez kötött, az ország bármely részéről várjuk a jelentkezéseket.

Határidő: rugalmas kezdést biztosítunk, igény szerinti átmeneti idővel. A jelentkezéseket beérkezési sorrendben bíráljuk el.

Angol és magyar nyelvű önéletrajzodat és motivációs leveledet a romaversitas@romaversitas.hu email címre várjuk. Kérdéseidet szintén erre az email címre küldheted.

Motivációs leveled végén kérjük jelölj meg két referenciát, névvel és elérhetőséggel.