fbpx
Skip links

Mentorprogram

A Romaversitas Alapítvány a Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásával középiskolás programot indított a 2014-15-ös tanévben.

A program célja az volt, hogy elmélyítsük az érettségi előtt álló roma fiatalok aktív állampolgársági ismereteit, és segítsük őket abban, hogy bekerüljenek a felsőoktatásba.
Harminc, Magyarország különböző településén élő, továbbtanulni szándékozó diákot vontunk be a programba, akik a tanév során tantárgyi segítséget kaptak, nyelvoktatásban részesültek, különböző, a készségeiket fejlesztő tréningeken, továbbá aktív állampolgársági képzésen vettek részt. Minden roma diák munkáját egy roma egyetemista segítette.
A programot nagy sikerrel zártuk: a harminc diákból 26 vett részt végig a programban. Közülük 21-en kerültek be a felsőoktatásba, egy kivételével valamennyien államilag finanszírozott képzésbe, illetve ketten külföldi felsőoktatási intézménybe. A következő tanévtől tíz diák lett a Romaversitas ösztöndíjasa.
Öt mentor és öt mentorált a gyakorlatban is elmélyíthette a tanév során szerzett tudását, és 2015 szeptemberétől 2016 áprilisáig különböző magyarországi civil szervezeteknél gyakornokosodott.


Emléknap lett a roma holokauszt évfordulója

A Romaversitas diákjai érdemben befolyásolták az EP döntését

Itt olvashatsz erről bővebben…

romaversitas01