fbpx
Skip links

Roma vagy?

Középiskolába jársz?

Továbbtanulnál?

Itt a helyed!


Komplex programot indítunk továbbtanulásra készülő roma középiskolásoknak


Tantárgyi felkészítés

Választhatsz, hogy melyik az a három tantárgy, amelyből felkészítésre van szükséged ahhoz, hogy jól sikerüljön az érettségid. Egy hónapban összesen kilenc órád lehet: töri, matek, magyar, angol, vagy bármilyen más tantárgy, amelyből érettségizni szeretnél.

A felkészítések kiscsoportokban zajlanak, interaktív előadások és szemináriumok keretében, Budapest legjobb szaktanárainak közreműködésével.

Karriercoaching

Tanulásmódszertan, karriertervezés, csapatmunka, projekttervezés, prezentációs tréning, debate, identitás – ahhoz, hogy sikereket érj el, nem elég, hogy jó vagy töriből, vagy ötös matekból, szükség van arra is, hogy tudatosan viszonyulj a tanuláshoz, hogy hatékonyan együtt tudj dolgozni másokkal egy-egy projekt megvalósítása során, hogy megtanulj tervezni vagy hogy javítsd az önkifejezési és vitakészségeidet. Fontosnak tartjuk a roma identitásoddal kapcsolatos kérdésekkel, dilemmákkal való foglalkozást is. Kiscsoportokban dolgozunk, trénerek és coachok vezetésével.

Nyelvtanulás

Nyáron, a szintednek megfelelő négyhetes, 100 órás, angol nyelvű, intenzív kiscsoportos nyelvtanfolyamot szervezünk. De ha év közben is szeretnél nyelvet tanulni, annak sincsen akadálya.

IT

Felhasználóbarát, gyakorlati tudást adó,
kiscsoportos IT-képzés.

Mentorálás

A tanulmányi sikereidet támogató képzések és programok mellett egy romveres egyetemista vagy volt egyetemista is segít, hogy a céljaidat minél pontosabban megfogalmazhasd.

A mentorod, roma egye temistaként, számtalan hasonló problémával szembesült, mint te most, és azért vállalta, hogy mentorként részt vesz a programban, hogy megoszthassa veled a személyes tapasztalatait, és segítsen a pályaválasztás folyamatában.

Gólyatábor

Négy nap lógás, barátkozás, ismerkedés a tanárokkal, a programokkal, a mentorjelöltekkel, a romveresekkel és pici tanulás a nyári szünetben.


Ki jelentkezhet a programba?

Ha roma vagy, Budapesten vagy Budapest környékén élsz, tovább szeretnél tanulni és legalább 10. osztályba jársz, vagy ha már leérettségiztél, de nem nyertél felvételt, és 22 évnél fiatalabb vagy, akkor várjuk a jelentkezésedet.
Szívesen dolgoznánk együtt olyan diákokkal, akik fontolgatják a továbbtanulást, és egy értelmiségi roma fiatalokból álló közösséghez szeretnének tartozni. Nem csak színötös tanulók jelentkezését várjuk.


Hogyan jelentkezhetsz?

1. Az oldal alján néhány kérdést találsz, az ezekere adott válaszaiddal jelentkezel a programba.

Ezt töltsd ki, és csatolj hozzá két dokumentumot:

2. A jelentkezésed beérkezését követő napokban, délután 4 és 6 óra között felhívunk telefonon, és tájékoztatunk a programba való bekerülés részleteiről.

3. Az írásbeli felvételi időpontjáról emailben tájékoztatunk majd. Az írásbelin szövegértési, logikai és szövegalkotási feladatokat kell megoldanod. Erre előreláthatóan október elején kerül majd sor.

4. A szóbelin a motivációidról szeretnénk veled beszélgetni. Szóbelire csak akkor hívunk, ha az írásbeli eredményed eléri a szóbeli fordulóba való bekerülés határát.

Jelentkezni 2017. szeptember 30-ig lehet.







  Kérjük, olyan email címet adj meg, amelyet gyakran használsz, mert a felvételivel kapcsolatos kommunikáció emailben folyik majd!




  Kérjük, olyan címet adj meg, ahol az iskolai tanévben tartózkodsz. Beírhatod a kollégium, az albérlet címét - a lényeg, hogy azt add meg, ahol elérünk!








  egyéb:






    Emelt szint: igen
    Emelt szint: igen


  Készítettünk egy sablont, innen le tudod tölteni, ebbe írd bele a jegyeidet, és mentsd el PDF formátumban a saját nevedre, így: Vezeteknev_Utonev_RomVer_erdemjegyeim.pdf


  A levél elkészítéséhez segítségként szempontokat adtunk, azokat itt találod. A fájlt így nevezd
  el feltöltés előtt: Vezeteknev_Utonev_RomVer_bemutatkozo_level.pdf



  egyéb:

  [recaptcha]