fbpx
Skip links

A Romaversitas olyan közösség, ahol nemcsak életre szóló barátságok, hanem meghatározó szakmai kapcsolatok is születnek. Olyan inspiratív környezetet biztosítunk, ahol a diákok és a friss diplomások nem csak bátran ötletelhetnek, de munkatársainktól, szakértőinktől szakmai segítséget is kapnak elképzeléseik megvalósításához. Az elmúlt években számos projekt, szervezet és kezdeményezés növekedett a Romver keltetőjében.


Fényhozók Program

Gulyás Erzsébet és Orsós Mihály, volt diákjaink és Daróczi Gábor, volt igazgatónk közös kezdeményezése. Az elmúlt néhány évben több tucat, energiaszegénységben élő, jobbára roma család otthonát láttuk el napelemmel működő világítással. A kezdeményezés 2017-től a Zöld Műhely Alapítvány berkein belül működik tovább.

www.zma.hu


Contextus

A ContextUs kulturális webzine megalapításának ötlete és koncepciója 2016 októberében pattant ki diákunk, B. Zetas Péter fejéből. Azóta a ContextUs ismertségre tett szert a szakmán belül és kívül is. A kulturális események népszerűsítése, művészek és művek bemutatása mellett fontos feladatának tekinti a romákkal szembeni sztereotípiák lebontását és a szolidaritás kifejezését, méghozzá konkrét akciókkal. Két alkalommal szervezett jótékonysági aukciót, amelyek során költők, írók és előadók, zenekarok kéziratai kerültek kalapács alá először a Romaversitas, majd a Csodalámpa Alapítvány javára.

www.contextus.hu


ROMIT

Romveresek romvereseknek, profik profiknak. Orsós Mihály és a Romver jelenlegi és volt, IT-mester diákjainak önfejlesztő köre. R-programozás, adatfeldolgozás, anyanyelvi Excel, algoritmusok, programozási tételek és implementálásuk C nyelvben.

romit

Ha csatlakoznál, itt veheted fel a kapcsolatot a csoporttal: ormraat.pte@gmail.com


Habiszti blog

A Romaversitas diákjai és volt diákjai 2016-ban sorozatot indítottak a Kettős Mérce blogon. Fiatal roma értelmiségiként a romákat érintő ügyekről írnak.

habiszti-szerzok-2

www.kettosmerce.blog.hu/habiszti