fbpx
Skip links

Együttműködő civil szervezetek

A Romaversitas Alapítványnál hiszünk a szolidaritás fontosságában és abban, hogy érdemes egymás munkájára, eredményeire figyelni, és együtt dolgozni. Az apró lépések sokszor eredményeznek nagy és mélyreható változásokat.

Számos oktatási és roma szervezettel karöltve támogatjuk a roma fiatalokat közösségeik építésében, identitásuk megerősítésében és tudásuk fejlesztésében.

A felsőoktatásba bekerülő roma fiatalok száma folyamatosan csökken. Ez a felismerés vezetett minket a felsőoktatási előkészítő programunk 2017-es elindításához.

Legkésőbb a középiskolai évek második felében komplex támogatást kell nyújtani a roma fiatalok számára, hogy esélyt kaphassanak a felsőoktatásba való bekerülésre. Tanulmányaik során ez az a pont, ahol intenzív támogatással és hatalmas belső motivációjuk által hajtva még esélyük lehet az intézményes megkülönböztetés által okozott hátrányok ledolgozására.

Mindezek fényében különösen fontosnak tartjuk, hogy a felsőoktatásban alulreprezentált roma diákok számára más civil és oktatási szervezetekkel együttműködve építsünk fel egy hatékony támogatási rendszert.

Munkánkba folyamatosan új stratégiai partnereket vonunk be. Nyitottak vagyunk az együttműködésre olyan civil szervezetekkel, csoportokkal, cégekkel, magánszemélyekkel, amelyek osztoznak velünk küldetésünkben, és hisznek az összefogás erejében.