fbpx
Skip links

Együttműködés civil szervezetekkel

A Romaversitas Alapítványnál hiszünk a szolidaritás fontosságában és abban, hogy érdemes együtt dolgozni, együttműködni: az apró lépések sokszor eredményeznek nagy és mélyreható változásokat.

Számos oktatási és roma szervezettel karöltve támogatjuk a roma fiatalokat közösségeik építésében, identitásuk megerősítésében és tudásuk fejlesztésében.

Több mint 20 évnyi oktatási tapasztalattal a hátunk mögött pontosan érzékeljük, hogy – a jelenlegi tendenciák mellett – a felsőoktatásba bekerülő roma fiatalok száma folyamatosan csökken. Ez a felismerés vezetett minket a felsőoktatási előkészítő program 2017-es elindításához, amely a mai napig sikeresen fut.

Hiszünk abban, hogy legkésőbb a középiskolai évek második felében komplex támogatást kell nyújtani a roma fiatalok számára, hogy esélyt kaphassanak a felsőoktatásba való bekerülésre. Tanulmányaik során ez az a pont, ahol intenzív támogatással és hatalmas belső motivációjuk által hajtva még esélyük lehet az intézményes megkülönböztetés által okozott hátrányok ledolgozására.

Mindezek fényében különösen fontosnak tartjuk, hogy a felsőoktatásban alulreprezentált roma diákok számára más civil és oktatási szervezetekkel együttműködve építsünk fel egy gördülékenyen működő támogatási rendszert.

Ennek érdekében munkánkba folyamatosan vonunk be új stratégiai partnereket. Nyitottak vagyunk az együttműködésre olyan civil szervezetekkel, csoportokkal, cégekkel, magánszemélyekkel, amelyek osztoznak velünk küldetésünkben, és hisznek abban, hogy együtt nagy dolgokra vagyunk képesek.