JELENTKEZZ MENTORNAK!

Ha szeretnél részt venni a Romaversitas új, középiskolásokat segítő programjában, ragadj klaviatúrát, és jelentkezz!

Miről szól a program? 11-12-es roma középiskolásoknak szervezünk továbbtanulásra felkészítő programokat (tantárgyi felkészítés, karriertervezés, mentorálás – részletek itt: https://romaversitas.hu/most-tortenik/kozepiskolas_program/)

Mit csinál a mentor? Folyamatos kapcsolatot tart a mentoráltjával és megosztja vele saját, pályaválasztással, továbbtanulással kapcsolatos dilemmáit, tapasztalatait; együtt gondolkodik a mentorálttal; ha erre szükség mutatkozik, családlátogat; kulturális programokon vesz részt az általa támogatott diákkal (pl. színház, mozi, könyvár) és elkísérheti őt akár a Romver-csütörtökökre is.

Mit kap a mentor? Négyórás képzést, valamint rendszeres mini-tréningeket a mentortalálkozók alkalmával; folyamatos szakmai támogatást; a képzés és a programban való részvétel során olyan készségeket sajátíthat el, amelyeket a munkaerőpiacon is eredményesen hasznosíthat (aktív figyelem, asszertív kommunikáció, konfliktuskezelés, időkezelés); a csoportmunka élményét; elégedettségérzést, hogy tevékenyen részt vesz a roma tanulók esélyegyenlőségének megteremtésében.

Ki lehet mentor? Régi, még régebbi és mostani romveresek jelentkezését várjuk – körön kívüli csak két romveres ajánlásával kapcsolódhat be a programba.

Meddig jelentkezhetsz mentornak? Július 28-a, péntekig.

Hogyan jelentkezhetsz a programba? A jelentkezéseket emailben várjuk a romaversitas@romaversitas.hu címre.

Kérjük, csatolj egy fényképes önéletrajzot és egy kétezer karakternél nem hosszabb motivációs levelet, amelyben kifejted, hogy miért szeretnél mentor lenni.

Várjuk a jelentkezésedet!


A Romaversitas egy korábbi, 2014/15-ben megvalósított sikeres mentorprogramjáról itt tudhatsz meg többet.