Roma vagy?

Középiskolába jársz?

Továbbtanulnál?

Itt a helyed!


Átfogó felkészülési programot indítunk továbbtanulásra készülő roma középiskolásoknak. Célunk, hogy délutáni-hétvégi foglalkozásainkkal kiegészítsük a középiskolai oktatást és megkönnyítsük az érettségire való felkészülést. A 2017-18-as tanévben harminc diák kerülhet be a programba.


Tantárgyi felkészítés

Miben segítünk?

Tantárgyi felkészítés

Választhatsz, hogy melyik az az egy vagy két érettségi tantárgy, amelyből felkészítésre van szükséged ahhoz, hogy jól sikerüljön az érettségid, és bekerülj az általad választott felsőoktatási intézménybe. A kötelező érettségi tárgyakból (magyar, történelem, matematika) hétköznap, 16 és 20 óra között tartunk 7-8 fős felkészítő órákat, Budapest legjobb szaktanárainak segítségével, a Milestone Intézetben, Budapest VI. kerületében. A szabadon választható érettségi tárgyakból is igényelhetsz segítséget – ezeket az órarendedhez igazodva, 2-3 fős kiscsoportok vagy egyéni korrepetálás keretében szervezzük meg.


Karriertervezés Karriertervezés

Tudod, hogy miben vagy jó? Hogy mit szeretnél tanulni, és hogy milyen munkát képzelsz el magadnak? Szakmát, karriert, munkát választani nem könnyű feladat. Ahhoz, hogy sikeres és kiegyensúlyozott lehess a választott szakmádban, fontos, hogy most jó döntéseket hozz a jövőddel kapcsolatban. Abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy tudatosan viszonyulj a tanuláshoz; hogy megtanulj tervezni; hogy hatékonyan együtt tudj dolgozni másokkal és fejleszd az önkifejezési és vitakészségedet. A tréningeket havonta két alkalommal, vasárnaponként tartjuk majd.


Mentorálás Mentorálás

A tantárgyi felkészítés mellett egy Romaversitas-os egyetemista vagy diplomás roma fiatal támogatására is számíthatsz mind személyes, mind a tanulmányaiddal kapcsolatos kérdésekben. A mentorod néhány évvel ezelőtt ugyanazt az utat járta be, mint te, szívesen megosztja veled az érettségivel, a szakválasztással, az egyetemi élettel kapcsolatos tapasztalatait.


Informatikai képzés Informatikai képzés

Amennyiben szükséged van erre, programunk keretében számítástechnikai készségeid fejlesztésére is lesz lehetőséged (szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentáció készítés, internet és levelező programok használata).


A tanév rendje

A felvételi október első két hetében lesz – minden jelentkezőnek emailben küldünk majd pontos tájékoztatást.

A felvételt nyert diákokkal 2017. október 16. és 20. között egy beszélgetés keretében megállapodunk a közös munka kereteiről, és ezt szerződésben rögzítjük.

A diákok 2017. október 22-én és 29-én egész napos programindító tréningen vesznek részt.

A felkészítő program 2017. november 6-án kezdődik, és a 11-ikeseknek 2018. június 15-ig, a 12-ikeseknek 2018. május 3-ig tart.


Ki jelentkezhet a programba?

Jelentkezz, ha:

roma vagy
Budapesten (vagy 20 km-es körzetében) jársz középiskolába Budapesten (vagy 20 km-es körzetében) élsz
a 2017/18-as tanévben 11. vagy 12. évfolyamba fogsz járni már leérettségiztél, nem vettek föl, és szeretnéd újra megpróbálni
22 évesnél fiatalabb vagy
szeretnél érettségizni és továbbtanulni

Hogyan jelentkezz?

 1. Töltsd ki az online jelentkezési lapot, és csatolj hozzá két dokumentumot:

  A fényképes bemutatkozó leveled (pdf formában)

  Összeírtunk néhány fontos szempontot, amelyek segíthetnek a levél megírásában. Ezeket itt találod.

  Tájékoztatunk, hogy a személyes adataidat bizalmasan kezeljük, ami azt jelenti, hogy nem adhatjuk ki harmadik fél számára, és csak a felvételi eljárásban használjuk fel.


  Az érdemjegyeidet tartalmazó dokumentumot

  Ezt innen tudod letölteni.

  Felhívjuk a figyelmedet, hogy a programba kizárólag online lehet jelentkezni.
  A jelentkezésed feldolgozása után írásban értesítünk a továbbiakról.

 2. Írásbeli felvételit tartunk októberben.

  Ez külön felkészülést nem igényel, szövegértési,
  szövegalkotási, valamint logikai és az általános tájékozottságodat felmérő feladatokra
  számíthatsz. A pontos dátumról emailben tájékoztatunk majd.

 3. A szóbelin, amelyre az írásbeli után számíthatsz, a motivációidról szeretnénk veled
  beszélgetni.


Jelentkezni 2017. szeptember 30-ig lehet.

A programba való bekerülésedről a Romaversitas felvételi bizottsága dönt. A döntésről
néhány napon belül értesíteni fogunk.

Ha kérdésed van, keress bennünket bátran a romaversitas@romaversitas.hu email
címen vagy a +36 30 222 1109-es telefonon!Kérjük, olyan email címet adj meg, amelyet gyakran használsz, mert a felvételivel kapcsolatos kommunikáció emailben folyik majd!
Kérjük, olyan címet adj meg, ahol az iskolai tanévben tartózkodsz. Beírhatod a kollégium, az albérlet címét - a lényeg, hogy azt add meg, ahol elérünk!
egyéb:


  Emelt szint: igen
  Emelt szint: igen


Készítettünk egy sablont, innen le tudod tölteni, ebbe írd bele a jegyeidet, és mentsd el PDF formátumban a saját nevedre, így: Vezeteknev_Utonev_RomVer_erdemjegyeim.pdf


A levél elkészítéséhez segítségként szempontokat adtunk, azokat itt találod. A fájlt így nevezd
el feltöltés előtt: Vezeteknev_Utonev_RomVer_bemutatkozo_level.pdf